Wanneer je naar Egypte zou moeten gaan,

Landkaart van Egypte
Landkaart van Egypte

Wat is de beste periode om naar Egypte te reizen?

Dit hangt af van wat je er wil doen. Rondlopen in Boven Egypte en Luxor kan erg heet zijn in de zomermaanden (juni t/m augustus), de beste tijd om hier naartoe te gaan is van Oktober tot Mei.

De zomerperiode is de drukste periode aan de middellandse zee. Omdat de Egyptenaren dan zelf op vakantie gaan naar plaatsen als Alexandrië, is het er erg druk.

De meest ideale tijd voor het hele land is overigens de periode van van midden maart tot midden april; voldoende plaats op het strand en aangename temperaturen,

Zelfs de maanden oktober en november kunnen nog temperaturen ver boven de 30 graden met zich meebrengen. De wintermaanden daarentegen kunnen ’s avonds erg koel zijn. Houdt hier rekening mee met de keuze van kleding en activiteiten.

Uitzonderingen bevestigen overigens, zoals altijd, ook hier de regel. Om maar even aan te geven dat het gevoel bij bepaalde temperaturen ook afhankelijk is van de persoon die deze ervaart: De webmaster van de Nile Valley Website ziet er niet tegen op om in, bijvoorbeeld, de maand augustus naar Luxor te reizen. Hij ervaart de temperaturen van rond de 45 graden wel als warm, maar zeker niet als onaangenaam 🙂


Like or share this page on Facebook