Afhankelijk van het aantal deelnemers maakt U deze excursie in een taxi, minibus of een zgn “Coaster”, allen met airconditioning. In ieder geval maakt U de trip altijd met uw eigen privé chauffeur en gids, want grote onpersoonlijke groepen zijn niet “ons ding”.

De prijs voor deze excursie is afhankelijk van het aantal deelnemers en van de op dat moment geldende tarieven in Egypte. De voor uw gezelschap geldende prijs kunt U aanvragen via ons aanvraagformulier excursies.

Bij deze excursie is inbegrepen:

  • Vervoer met Uw eigen chauffeur in een Airconditioned Taxi / busje of Coaster,
  • Uw (3-sterren) hotelaccommodatie in Aswan, op basis van logies met ontbijt,
  • Een lunch op de eerste dag.

Niet inbegrepen zijn

  • De entreegelden (aangezien die regelmatig veranderen)
  • Drinken tijdens de excursie,
  • Fooigelden voor chauffeur (en eventueel gids),
  • persoonlijke uitgaven (zoals souvenirs e.d.)
  • Overige diners en lunches.

Optioneel:

  • Een Engels-, Duits- of Franstalige gids,
  • Een lunchbox.

Eerste dag:

U vertrekt ‘s ochtends vanaf Uw hotel om 06.30u, waarna U om 07.00u naar Aswan rijdt. Op weg naar Aswan bezoekt U detempels van Edfu en Kom Ombo. Na aankomst in Aswan wordt U naar Uw 3-sterren hotel gebracht; Bijvoorbeeld het Besna Hotel of het Cleopatra Hotel. Indien U een luxere accomodatie wenst, kunnen wij U tegen een meerprijs het Isis Corniche Hotel aanbevelen. (zoals de naam al zegt ligt dit hotel direct aan de hoofdweg die door Aswan loopt, aan de Nijl), waar U de tijd krijgt om Uzelf op te frissen.

Daarna staan op deze eerste dag het Nubisch Museum( plm. twee uur) op het programma. Na het diner in de Aswan Moon (De Aswan Moon is een gezellig, drijvend restaurant aan de Corniche van Aswan.) heeft U de keuze tussen een bezoek aan de Sound & Light Show op Philae Eiland of een bezoek aan de Souq van Aswan.

Beeld van Ramses II in het Nubisch Museum
Beeld van Ramses II in het Nubisch Museum
De Isis tempel op het eiland Philae
De Isis tempel op het eiland Philae
Tweede dag:

Na ons ontbijt, vroeg in de ochtend, gaan we (terug) naar de Isis tempel. Deze keer om deze prachtige tempel eens bij daglicht te bekijken (eventueel met behulp van uw gids).

Na Philae Tempel heeft U wederom de keuze: Een tochtje op de Nijl, inclusief Lunch, óf een bezoek aan de onvoltooide Obelisk en de Hoge Dam van Aswan.

Daarna rijden we terug naar Luxor, waar we om ongeveer 19.00u zullen aankomen.

De Souk van Aswan

Meer over de monumenten vindt u hier.


Like or share this page on Facebook