Wie zich vanuit Luxor Stad met de publieke veerboot of een motorboot naar de west-bank laat overzetten, kan het Nile Valley Hotel niet over het hoofd zien; Een vriendelijk beige gevel, onderbroken door wit met blauw gestreepte zonneschermen en als kroon een overdekt dakterras.

Het Nile Valley hotel lokt alleen al door haar vriendelijke uiterlijk. Alles wekt de indruk van behaaglijkheid en comfort.

Het Nile Valley Hotel in Luxor

Het Egyptisch – Nederlandse echtpaar Hamada en Karin Khalifa kennen de toeristenindustrie al jaren.

Met het “Nile Valley Hotel en Restaurant” hebben zij hun droom verwezenlijkt. Zij creëerden een plek waar ook voor anderen dromen waar worden.

De weg die tot het verwezenlijken van deze droom leidde was echter geen gemakkelijke. Het duurde drie jaar voordat zij hun droom konden realiseren.

Hamada, Karin, Nadia en Jasmin
Hamada, Karin, Nadia en Jasmin

Een Plaats voor Gourmets & Dromers

Vanaf de receptie leidt een trap of de lift je naar het hart van het huis: het dakterras met adembenemend uitzicht. U kijkt uit over de Nijl, met Luxor en de indrukwekkende tempel aan de overkant.

Of u kunt genieten van de wirwar van mensen als de veerboot aanmeert. Steeds meer individueel reizende toeristen vragen hier om een kamer; dagjesmensen komen er om te lunchen en te dineren. Ook groepen hebben het Nile Valley al sinds jaar en dag gevonden als favoriete plaats voor hun diners.

Het uitzocht op Luxor Temple alleen al is sprookjesachtig!
Het uitzocht op Luxor Temple alleen al is sprookjesachtig!

Like or share this page on Facebook