Contact
Gezirat el-Bairat, Luxor, Egypt
nilevalleyluxor@gmail.com
General Mobile: +20 102 161 00 02
Mobile: +20 109 900 77 07 (Also Whatsapp)
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Follow

bel ons op +20 109 900 77 07 (ook voor WhatsApp)

Search

Welkom Thuis!

Wie zich vanuit Luxor Stad met de publieke veerboot of een motorboot naar de westelijk oever van de Nijl laat overzetten, kan het Nile Valley Hotel niet over het hoofd zien; Een vriendelijk beige gevel, onderbroken door wit met blauw gestreepte zonneschermen en als kroon een overdekt dakterras.

Het Nile Valley hotel lokt alleen al door haar vriendelijke uiterlijk. Alles wekt de indruk van behaaglijkheid en comfort.

Vanaf de receptie leidt een trap of de lift je naar het hart van het huis: het dakterras met adembenemend uitzicht. U kijkt uit over de Nijl, met Luxor en de indrukwekkende tempel aan de overkant. Of u kunt genieten van de wirwar van mensen als de veerboot aanmeert. Steeds meer individueel reizende toeristen vragen hier om een kamer; dagjesmensen komen er om te lunchen en te dineren. Ook groepen hebben het Nile Valley al sinds jaar en dag gevonden als favoriete plaats voor hun diners.

En de uitspraak van de grote schare jaarlijks terugkerende gasten is waar we het allemaal voor doen: ” Ik ben weer thuis” !

Wie komt U zoal tegen?

Ontmoet onze mensen

Hamada Khalifa
Hamada Khalifa

Hamada Khalifa is de oprichter en eigenaar van het Hotel. Hamada spreekt, naast Arabisch, ook Nederlands, Engels en Duits en Frans.

Karin Khalifa

Karin Khalifa is de mede oprichter en -eigenaar van het Hotel. Karin spreekt, naast Arabisch, ook Nederlands, Engels en Duits.

Mohamed Soliman
Gheiry Omar Mohamed Soliman
Ahmed el-Sheikh
Ahmed Abdallah Ahmed el Sheikh
Restaurant Staff

Restaurant Staff

Eissem Ahmed Hassan Kitchen Staff
Kitchen Chef:

Eissem Ahmed Hassan

Kitchen Staff
Manager Housekeeping: Ahmed Sabet
Manager Huishoudelijke dienst:

Ahmed Sabet

Huishoudelijke dienst:

Mohammed Shaad, Hesham abdel Hamid, Taha el Azab, Hamada Haggag, Ahmed Sabet

Waar brengt U de nacht door

Onze hotelkamers

Tweepersoons kamer

Deze standaard kamer is voorzien van twee éénpersoons bedden of één tweepersoons bed. Desgewenst is deze kamer ook als éénpersons kamer beschikbaar.

Luxe tweepersoons kamer

Deze luxe tweepersoons kamer bevindt zicht in de nieuwe vleugel (sinds2012) van ons hotel en is voorzien van alle gemakken.

Driepersoons kamer

Deze standaard kamer is voorzien van éen twee persoons en één eenpersoons bed.

Familiekamer

De familiekamer bestaat uit twee separate kamers en één badkamer.

twee-of driepersoons suite

Deze luxe twee- of driepersoons kamer bevindt zicht in de nieuwe vleugel van ons hotel (sinds 2012).

Mini Domed Penthouse

Het mini penthouse is de hoogst gelegen kamer van het Nile Valley Hotel. Een ruime kamer met eigen (stort) douche en bad in de ruime badkamer.

Onze appartementen

Voor degene, die écht vrij van alles wil zitten, kan het Nile Valley Hotel & Restaurant U één van onze appartementen aanbieden.

Wat zijn onze voorwaarden

Boeken bij het Nilevalley Hotel

Kamers boeken bij het Nile Valley Hotel & Restaurant:

 • U kunt een kamer boeken via de boekingsformulieren op de kamer pagina’s of via ons standaard contact formulier
 • Online betalen is helaas (nog) niet mogelijk.
 • Onze Betalingsmogelijkheden zijn: Contant (in Euro of US Dollar) of met Creditcard (Hiervoor brengen wij een handling-fee in rekening),
 • Bij aankomst maken wij, op last van de Egyptische overheid, een kopie van uw geldige paspoort en uw geldige visum,
 • Speciale verzoeken dient U ten tijde van uw boeking kenbaar te maken,
 • Het is niet toegestaan voor Egyptische staatsburgers om zonder een geldige trouwakte (gestempeld bij de rechtbank) met iemand een kamer te delen.
 • Indien U voor een week of langer boekt en ook als U meerdere kamers wilt reserveren dient U dit eveneens op één van beide formulieren te vermelden. Bij boeken van meerdere kamers brengen wij een aanbetaling van 100,- euro in rekening.
 • Na de ontvangst van uw betaling krijgt u van ons een e-mail met de definitieve boekingsgegevens.
 • De aanbetaling dient uiterlijk 21 dagen voor de geplande aankomstdatum te zijn voldaan.
 • Restitutie van de aanbetaling is alleen mogelijk indien U de reservering binnen 14 dagen voor de geplande aankomstdatum of eerder annuleert.In dat geval zullen we de aanbetaling terug storten op uw rekening.
 • In het geval van een “No-Show”. (U heeft gereserveerd, maar komt niet opdagen) en indien er in zo’n situatie geen aanbetaling is gedaan en de reservering wordt niet geannuleerd (14 dagen voor aankomst of vroeger), dan wordt 100,- euro of het bedrag ter hoogte van de reservering in rekening gebracht.
 • De rekening voor de door U geboekte kamer(s) dient bij aankomst voldaan te worden.
 • Bij groepsreserveringen (3 kamers of meer):
  — Bedraagt de aanbetaling 50% bij boeken en 50% maximaal 2 weken voor aankomst,
  — Vindt er bij annulering geen restitutie plaats.
 • Voor extra personen per kamer wordt een toeslag in rekening gebracht. Kinderen tot 6 jaar gratis (indien de kamer voldoende bedden heeft)

Annulering

 • Bij annuleringen op de dag van aankomst of 7 dagen daarvoor, brengen wij de kosten voor de volledige reservering in rekening.
Afkoelen na een warme dag!

Het Zwembad

Afkoelen! Dat is het sleutelwoord. Afkoelen na een warme en inspannende dag.

Of gewoon even chillen met een heerlijk drankje of hapje erbij.

Chillen aan de bar van het zwembad of op een van de ligbedjes.

Ons zwembad is overigens verwarmd. een constante temperatuur van 29 graden zorgen ervoor dat U niet te snel afkoelt mochten de dagtemperaturen onverwacht hoog zijn, terwijl deze temperatuur tijdens de wat koelere dagen aanvoelt als, nou  ja, een warm bad 🙂 Deze verwarming wordt aangezet, zodra de nachttemperatuur onder de 20 graden komt.

Onderstaand vindt U een paar impressies.

Á la carte eten of op speciaal verzoek.

Het Restaurant

Ons dakterras en restaurant is één van de grootste troeven van ons hotel. Naast een geweldig uitzicht tijdens uw ontbijt, lunch of diner, is het ook een geweldige plek om, na een lange dag, even uit te rusten.

Op het dakterras staat een grote T.V. met schotel aansluiting voor met name belangrijke voetbal wedstrijden zoals WK en EK.

De echte topper van dit driesterrenhotel is echter de keuken. De kaart biedt voor elk wat wils. Zowel “Egyptische” specialiteiten als internationale gerechten, zoals pizza, etc. behoren tot de mogelijkheden. Tevens kunt u iedere dag genieten van een drie-gangen dagmenu. Alle gerechten worden met Pommes Carrées, Pommes frites, rijst of gemengde groenten geserveerd.

Daarnaast heeft men de keuze uit Pizza, Spaghetti en Moussaka met of zonder vlees naast vegetarische gerechten, Egyptische salades en soepen (Groente, tomaten, uien, linzen, komkommer, kippen of noedels).

Op verzoek is sowieso het devies in het Nile Valley Hotel; bijvoorbeeld gerechten voor diabetici of andere diëten, of vegetariërs, speciale menu’s voor groepen of feesten op het terras; Alles is mogelijk

Maak gebruik van de kennis van experts

Arrangementen boeken via het Nilevalley Hotel

Het Nilevalley Hotel kan ALLES voor u regelen: van een dagtrip in Luxor of daarbuiten tot een compleet verzorgde reis in Egypte: U kunt het zo gek niet bedenken.

Onderstaand treft U een greep uit de mogelijkheden; van activiteiten in Luxor zelf tot dagtrips.

Een volledige reis vergt wat meer voorbereiding. U kunt hiervoor een offerte aanvragen.

Dag activiteiten

Behalve de monumenten en musea, waar de meeste gasten in eerste instantie voor komen, is er zo veel meer te doen en beleven in Luxor.

Maatwerk trips: Nog één van de voordelen bij Nile Valley!

Staat uw trip er niet bij? Vraag dan naar de maatwerk mogelijkheden bij het Nile Valley Hotel & Restaurant.

Dagtrip naar Dendera en Abydos

Bezoek de tempels van Dendera en Abydos met het Nile Valley Hotel & Restaurant!

Dagtrip naar Edfu en Kom Ombo

Bezoek met ons de majestueuze tempels van Edfu en Kom Ombo en laat U de geschiedenis van deze beide temples uitleggen.

Tweedaagse trip naar Aswan

Twee dagen naar Aswan! Éen van de meest zuidelijk steden van Egypte. Onderstaand treft U het programma aan.

Tweedaagse duik- of snorkeltrip naar de Rode zee

Heerlijk onthaasten aan de Rode Zee kust. Zonnen, snorkelen en misschien wel als duiker de onderwater wereld bewonderen?

Driedaagse excursie naar Aswan en Abu Simbel

Aswan én Abu Simbel: Een heerlijke combinatie. Het roerige stadsleven van Aswan, gecombineerd met fantastische monumenten en Abu Simbel.

Driedaagse excursie naar Cairo

Een wereldstad en met drie dagen zeker niet voldoende om alles te kunnen zien en om alle indrukken die deze metropool je laat opdoen te verwerken.

Vanzelfsprekend!

Ophalen van- en terugbrengen naar het vliegveld?

Two of Nile Valley's Taxis and drivers

Ongeacht of U met een chartermaatschappij vliegt (die ’s middags aankomen in Luxor) of bijvoorbeeld met Egyptair (die rond middernacht aankomt in Luxor): U heeft een hele reis achter de rug en wilt zo snel mogelijk naar uw hotel.

U kunt hiervoor, vanaf het vliegveld, zelf uw taxi regelen en onderhandelen over de prijs, maar wat is er prettiger dan dat er al iemand op U wacht, zodra u de terminal verlaat?

Het Nile Valley hotel werkt samen met een aantal betrouwbare chauffeurs, die zich om U en uw bagage bekommeren en U veilig naar ons hotel brengen.

De prijzen voor het ophalen en weer wegbrengen kunt U opvragen via het offerte / boekingsformulier op de pagina’s van onze kamers.

Do's and dont's

De beste tijd om naar Egypte te komen

Wat is de beste periode om naar Egypte te reizen?

Dit hangt af van wat je er wil doen. Rondlopen in Boven Egypte en Luxor kan erg heet zijn in de zomermaanden (juni t/m augustus), de beste tijd om hier naartoe te komen is van Oktober tot Mei. Vanaf November komen de dagtemperaturen meestal niet ver boven de 30 graden uit, terwijl de maanden daarna, tot en met februari zich kenmerken door prettige temperaturen overdag (rond de 25 graden) en koele nachten (aflopend tot een graad of 5).

Houdt, afhankelijk van de periode waarin U reist rekening met de keuze van kleding en activiteiten.

De zomerperiode is de drukste periode aan de middellandse zee. Omdat de Egyptenaren dan zelf op vakantie gaan naar plaatsen als Alexandrië, is het er erg druk.

Uitzonderingen op hoge temperaturen bevestigen overigens, zoals altijd, ook hier de regel. Om maar even aan te geven dat het gevoel bij bepaalde temperaturen ook afhankelijk is van de persoon die deze ervaart: De webmaster van de Nile Valley Website ziet er niet tegen op om, bijvoorbeeld, in de maand augustus naar Luxor te reizen. Hij ervaart de temperaturen van rond de 45 graden wel als warm, maar zeker niet als onaangenaam 🙂

Wat bieden we U nog meer?

Extra Service opties

Wifi

In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar.

De kwaliteit en snelheid van Internet in Egypte is echter niet altijd stabiel. Voldoende voor het versturen van emails of je Facebook pagina bekijken, maar vaak ook niet meer dan dat.

Voor degene die over een betere Internet verbinding wil beschikken, bieden wij de mogelijkheid om een 4G Internet modem bij ons te huren.

Onafhankelijk van het aantal dagen dat U bij ons verblijft, de 8GB databundel is meestal voldoende.

De kosten hiervoor bedragen  € 5,- per dag.

Het modem krijgt U van ons in bruikleen. U betaalt hiervoor een borg van € 100,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op uw hotelrekening, tegen inlevering van het (onbeschadigde) modem en toebehoor (stroom adapter en simkaart).

Was en strijk service

In ons warme klimaat wordt kleding snel vies van alle zand en transpiratie.

Wij bieden U de mogelijkheid om uw kleding door ons te laten wassen.

Nu U dit weet is een bijkomend voordeel, dat U minder kleding van thuis uit hoeft mee te nemen.

Uw was is binnen één dag weer schoon en fris.

Wat zou U er van vinden om alle kleding in uw koffer daags voor vertrek naar huis door ons te laten wassen en strijken? Kan het thuis zo weer in de kast!

De prijslijst vindt U op uw kamer of in uw apartement.

Fiets verhuur

Veel van onze gasten maken gebruik van de mogelijkheid om de west oever van  Luxor met de fiets te bezoeken.

Dat is niet in alle jaargetijden te adviseren (met name vanwege de hoge temperaturen), maar meestal een goede manier om op uw eigen tempo de monumenten te bezoeken.

U bent dan niet afhankelijk van uw vervoer en kunt ook eens op uw gemak kennis maken met de lokale bevolking.

Wij hebben een aantal goede fietsen tot onze beschikking en mogen die onverhoopt al verhuurt zijn, dan kunnen wij altijd een fiets bij één van onze collega’s voor U regelen.

Onze mensen in de receptie kunnen u vertellen wat het huren van een fiets kost.

Taxi Service

Behalve voor het ophalen van en wegbrengen naar het vliegveld, kunt U bij ons ook een taxi huren voor andere trips.

Bijvoorbeeld om te gaan shoppen in Luxor of voor een dagtrip op de west oever van Luxor.

Moet U onverhoopt gebruik maken van de medische services van Luxor (arts of tandarts), ook dan is er altijd een taxi voor U beschikbaar.

Bijkomende voordelen van het boeken van een taxi via ons:

 • U hoeft niet over een prijs te onderhandelen, dus ook geen gezeur achteraf,
 • Bij calamiteiten (U laat bijvoorbeeld iets in de taxi liggen) is e.e.a. traceerbaar

In de receptie kan men er meer over vertellen.